Olimpijske Misterije- Kinezio Zavoj

Kinezio zavoj na ramenu odbojkasice Mnogi ljubitelji odbojke na plaži su zapazili neobični crni trag na ramenu odbojkašice na plaži Keri Valš (Kerri Walsh) na Olimpijskim igrama u Pekingu. Izgleda kao tetovaža, neka vrsta personalnog obilježja ili obojeni leptir na tijelu. U stvari se radi o specijalnoj vrsti medicinskog sportskog zavoja, “kinezio zavoja”, elastične trake koja pomaže sportistima da održe pokrete i potporu mišićima za vrijeme takmičenja, a upotrebljava se u situacijama gdje je takav tretman potreban. U slučaju ove odbojkašice, nedavna operacija ramena je zahtijevala ovaj zavoj koji stabilizira rame i pomaže cirkulaciju.
Kerri Walsh
Datum Rođenja – 15. avgust 1978
Nacionalnost – USA
Visina – 188 cm
Težina – 70 kg
Keri Valš je profesionalna američka igračica odbojke na plaži. U duetu sa Misty May-Treanor ona je osvajačica zlatne olimpijske medalje sa Olimpijskih Igara u Atini 2004. godine.

Istaknuta sportiskinja je poznata po intervjuima u američkim tv mrežama i sporednoj ulozi u popularnoj tv seriji CSI Majami.
Skakaci u vodu pod tusemOlimpijske Misterije – Tuširanje Skakača u Vodu
Mnogi ljubitelji olimpijskih skokova u vodu su primijetili neobičan ritual na takmičenjima u skokovima u vodu sa daske. Naime nakon svakog skoka, odmah nakon izlaska iz bazena takmičari žure pod tuš, kao da im nije bilo dovoljno vodenih doživljaja. Pažnju poklanjaju kosi i ramenima i često gledaju svoje rezultate dok su još pod tušem. Špekulacije idu od “da skinu hlor iz bazena” do “jednostavne zabave”.
Ustvari skakači žele da zadrže toplotu mišića nakon izlaska iz bazena jer je temperatura u olimpijskom bazenu obično oko 26.6 Celziusa, dok je temperatura zraka između 20 i 22.2 C, i ova razlika može dovesti do grča ili napetosti mišića, što bi takmičari najmanje željeli.
Lerin FrankoKo je ta prelijepa Paragvajka?
Iako je otvorenje Olimpijskih Igara u Pekingu bio nesumnjiv spektakl u smislu vatrometa i organizacije, zasigurno jedan od najboljih u istoriji. Mnogi su se pitali jeli sve realno ili namješteno zbog velikog udjela kompjuterskih animacija, ili kako su Kinezi uspjeli da izvedu one parade sa blokovima. Bilo kako bilo, mnogi od nas su se još pitali ko je ta prelijepa žena u paragvajskog delegaciji?
Radi se o Lerin Franko (Leryn Franco), 1.74m visokoj paragvajskoj bacačici koplja. U 2006. godini, ona je u završila kao druga na izboru ljepotice Paragvaja i takođe se takmičila za Miss Bikini Universe iste godine.
26-godišnja Lerin se takmiči na svojim drugim Olimpijskim igrama, zahvaljujući uspješnoj karijeri modela, koji joj je omogućio finansijsku potporu za zahtjevna takmičenja. Takmičenje u bacanju koplja počinje 19. avgusta 2008.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *